O ADORI

„Adora Living Solutions” je član „Adora Biznis Grupacije” i predstavlja najpotvrđeniji makedonski građevinski brend sa internacionalnom reputacijom u prijateljskoj Srbiji. Kompanija je osnovana da omogući širenje investicija i tržišta u visokogradnji, izgradnjom vrhunskih, stambenih i poslovnih zgrada na teritoriji Republike Srbije.
„Adora rešenja za život”, produžava 20-godišnju tradiciju makedonskog lidera u građevinarstvu u Srbiju gde bliskom srpskom narodu i građanima regiona nudi izvanredne nekretnine u kojima je ugrađeno veliko iskustvo, oštroumnost i dokazani osećaj za biznis brenda Adora.
Realizacijom prvog, inovativnog projekta u Srbiji „21st Century Residence, Spa & Welness” u srcu predivnog Zlatibora, kompanija nadograđuje moto brenda Adora „20 godina ne prodajemo m², već topli dom za kvalitetniji i bolji život” nudeći inovativni koncept za pametno investiranje u nekretnine, koje kupcima vraća uloženi novac.

„Adora Biznis Grupacija” datira od 1992. godinе, kada su postavljeni temelji porodične kompanije Adora, koja se jednu deceniju uspešno bavila farmacijom. Sredinom 2002. godine od strane dokazanog preduzetnika, menadžera, društvenog aktiviste i filantropa prof. dr Vanče Čifliganeca, osnovana je građevinska kompanija „Adora Inženjering”, koja se brzo etablirala u TOP 20 najuspešnijih i TOP 5 najbrže rastućih kompanija u Makedoniji. Kroz 20 godina posvećenog rada, pod motoom „Samo dela su stvarnost”, Adora je izgradila veliki broj impozantnih rezidencijalno-poslovnih objekata sa ukupnom površinom od 400.000 m², realizujući investicije u vrednosti od preko 400 miliona evra.

U savremenim kompleksima sa potpisom Adore, danas srećno živi i radi preko 13.000 građana.

Kroz kontinuirani razvoj i unapređenje visokogradnje po najnovijim trendovima, Adora je postala sinonim za visok kvalitet, stabilnost i revolucionarna, pionirska rešenja koja je prva implementirala na makedonskom tržištu nekretnina. Adora je proširila poslovanje u oblasti građevinarstva i u Grčkoj, gde je izgradila elitne komplekse vila za odmor na Halkidikiju, kao i na „zeleno ostrvo” Tasos u Egejskom moru, gde gradi ekskluzivni hotel sa apartmanima.

Vrhunski Adorin tim od 500 graditelja i stručnjaka, u stabilnost izgrađenih kompleksa, ugradio je više od 170.000 m³ betona i preko 18.000 tona armiranog gvožđa.
Adora je prva u Makedoniji veštačkim zemljotresom 2013. godine ( na 50-godišnjicu zemljotresa u Skoplju) naučno i praktično dokazala seizmičku sigurnost svojih stambenih objekata.
Ovaj brend je pre svih i bez zakonskih obaveza2011. godine uveo energetski efikasne domove i prvi u Makedoniji dobio energetski sertifikat A-klase.
Kada se porodičnom biznisu pridružila druga generacija vlasnika, ćerka Dragana i sin Duško Čifliganec, Adora je postala moćnija uvođenjem savremenih standarda i inovacija koje su zadnja reč tehnologije, arhitekture i dizajna u svetu.
Izgradnjom najnovijih „signature“ objekata Flatiron by Adora i Diamond Garden by Adora u Skoplju, ovaj građevinski brend je kreirao markantne, prepoznatljive urbane simbole u makedonskoj prestonici, koje su podigle nivo kulture kvalitetnijeg stanovanja u regionu.
Restruktuiranjem poslovanja, „Adora Biznis Grupacija”, proširila je poslovanje u sferi finansija, berzanske trgovine, farmacije i trgovine organskom hranom širom Evropе i Bliskog Istokа. Adora je najveći pojedinačni vlasnik u Komercijalnoj Banci AD Skoplje, koja je najveća banka u Makedoniji.

Adora je za svoj rad nagrađena sa 10 međunarodnih priznanja i sa 50 nacionalnih nagrada, a dva puta je proglašena i za investitora godine u Makedoniji.

Paralelno sa poslovnim uspesima, glavna misija Adore je kreiranje boljeg, humanijeg i srećnijeg sveta za sve ljude podjednako. U to ime, „Adora Biznis Grupacija” i porodična Fondacija prof. dr Vančo Čifliganec je u društveno odgovorne projekte (CSR) uložila više od 5 miliona evra.
Adora je aktivni član Globalnog Ugovora OON i kontinuirano donira i pomaže zajednici zarad boljeg obrazovanja, zdravstva, sporta, itd.
Ponosni smo što se naša CSR tradicija proširila i na Srbiju, gde je „Adora Living Solutions” glavni partner Fondacije Novaka Đokovića na projektu rekonstrukcije i adaptacije vrtića u selu Ljubiš, u okolini Zlatibora, opština Čajetina, sa ciljem da unapredi kvalitet života najmlađih, kao temelj društvenog prosperiteta.

MISIJA

Gradimo i prodajemo najbolje nekretnine u oblasti kvalitetne visokogradnje, sa dokazanom sigurnošću, udobnošću, modernog stila i unikatnog dizajna, kreirane u skladu sa najsavremenijim standardima i trendovima na globalnom nivou.

Naš prioritetni cilj je da izgrađene rezidencijalne i poslovne zgrade budu u koheziji sa mikro lokacijom, u čiju se vizuru uklapamo, obraćajući pažnju na sve detalje, gradeći uravnoteženo u skladu sa okruženjem, bez narušavanja harmonije prirodnog ambijenta.

Kako bi zadovoljili želje i potrebe kupaca i bili u skladu sa poslednjim dostignućima arhitekture eksterijera, enterijera i novim tehnologijama za što bolje stanovanje, sarađujemo sa renomiranim studijima arhitekture i dizajna u Evropi.
Kupci od nas dobijaju kompletnu uslugu po sistemu „ključ u ruke” u skladu sa ugovorom i u zacrtanom roku. Vlasnici i stanari u našim objektima uživaju u blagodetima savremenog, humanog, eko stanovanja u pažljivo promišljenom ambiјentu, gde pronalaze svoj mirni, intimni kutak, daleko od dinamične i napete urbane svakodnevice.
Naš cilj je da doprinesemo unapređenju i podizanju kvaliteta i vrednosti stambenog fonda, približavajući naš region standardima razvijenog sveta.

VIZIJA

Vizija koja nas vodi napred je da naše 20-godišnje iskustvo i afinitet ka građevinarstvu, našu prvu ljubav u biznisu gde smo dokazani kao najbolji, sa potvrđenom reputacijom u Makedoniji i na internacionalnom nivou, donesemo u prijateljsku Srbiju i prenesemo srpskom narodu.
Prvi projekat u Srbiji „21 st Century Zlatibor by Adora” je rezultat naše oštroumnosti i osećaja za biznis, trajne težnje ka izvanrednim, vrhunskim nekretninama, koje će kupcima vratiti uloženi novac.
Zato smo izabrali Srbiju za realizaciju našeg najnovijeg projekta u visokogradnji, za koji je Zlatibor idealna destinacija, stvorena za božanstveni planinski hedonizam, koja raskošnim ambijentom oduzima dah i privlačna je za boravak, odmor i rekreaciju tokom sva četiri godišnja doba.

Filozofija naše kompanije u Srbiji „Adora Living Solutions” („Adora rešenj za život”) je u skladu koncepta da mi ne prodajemo samo metar kvadratni, već topli dom za kvalitetan život.

Najnovijim projektom u Srbiji, građanima regiona nudimo, ne samo kompletno rešenje za kvalitetniji život po najvišim standardima i najsavremenijim trendovima, nego i mogućnost da stvore profitabilan biznis kupljenim apartmanima.
Na taj način omogućavamo realizaciju našeg korporativnog motoa da je ulaganje u kvalitetne nekretnine najmudrija odluka i najpametnija, najisplativija investicija, koja predstavlja najsigurniju valutu i obezbeđuje budućnost mnogih generacija.