Naša dela govore o nama

Flatiron_nadvor.jpg

„Samo dela su stvarnost” je moto uz koji se razvijao biznis porodice Čifliganec, građevinski brend „Adora” i „Adora Biznis Grupacija”. Vredni graditelji Adore u proteklih 20 godina izgradili su veliki broj impozantnih objekata. Filozofija Adore je da ne prodaje samo kvadratni metar, već tople domove za kvalitetan život, da je izgradnja domova visoko moralni i odgovoran čin za mnoge generacije i da je ulaganje u nekretnine najjača valuta za sigurnu budućnost.

Ovaj brend je izgradio 40 rezidencijalno-poslovnih kompleksa u Skoplju, Ohridu i u drugim gradovima Makedonije, kao i elitni kompleks vila na Halkidikiju, u Grčkoj. U stabilnost 400.000 izgrađenih m², ugrađeno je više od 170.000 m³ betona i preko 18.000 tona armiranog gvožđa. Više puta je brend Adora nagrađivan za investitora godine u Makedoniji.

Adorine zgrade ukrašavaju centar makedonske prestonice, gde se posebno ističu Flatiron by Adora i Diamond Garden by Adora, koji su redefinisali vizuru i uneli novi urbani šarm u savremeno Skoplje. Reč je o objektima u koje je ugrađeno dugogodišnje iskustvo, uz stalno unapređenje gradnje, čija je vrhunska stabilnost dokazana pionirskim poduhvatom u vidu veštačkog zemljotresa koji je za cilj imao da pokaže stabilnost objekta. Uz to, ove zgrade postavljaju i visoke ekološke standarde u vidu energetske efikasnosti A klase.

Osnažen mladačkim duhom tim lidera Duška Čifliganeca, novi projekti doneli su brojne novine– organsku fasadu na zgradama, odličnu zvučnu izolaciju i sofisticiran dizajn enterijera, dok unutrašnji atrijumi obiluju prirodnom svetlošću i svežim vazduhom.

DiamondGarden_nadvor.jpg

Makedonski Flatiron, grandiozni 60-metarski stambeno-poslovni kompleks koji je novi prepoznatljivi urbani simbol u centru Skoplja, sa ukupnom površinom od 50.000 m², dobitnik je međunarodne nagrade u Monte Karlu za izuzetnu inovativnost u stilu i kvalitetu stanovanja. Arhitektura eksterijera inspirisana je zgradom Fuller Flatiron, urbanom ikonom Njujorškog Menhetna, a stilizirani trouglasti oblik je lajtmotiv arhitekture enterijera i specijalno dizajniranih dekorativnih detalja koji oplemenjuju centralni atrijum i poslovni centar.


Flatiron by Adora je projektovan u saradnji sa renomiranim evropskim arhitektama u savremenom dizajnu i art deco stilu, gde je svaki element duboko promišljen, što oplemenuje i daje treću dimenziju prostora.

Dijamantski vrt za zeleno domovanje u makedonskој prestonici, velelepnom gracioznošću, elegantnom arhitekturom eksterijera i enterijera, specijalno dizajniranim elementima i modernom opremom, simbolizuje strukturu dijamanta koja je bila glavna inspiracija arhitekata i dizajnera. U realizaciji ovog autentičnog zdanja savremenog Skoplja, značajni udeo ima Zavar, renomirani makedonski brend sa 30-godišnjom tradicijom u inovativnom i kreativanom dizajnu, sa kojim sarađujemo na projektu Zlatibor.


Kompleks Diamond Garden by Adora, proglašen za najveći zatvoreni vrt za stanovanje u Jugoistočnoj Evropi, sa 5,5 tona živopisne flore, dobitnik je internacionalne nagrade od strane Svetske marketing asocijacije u Amsterdamu, za uvođenje Boutique Real Estate Concept-a u Jugoistočnoj Evropi.

Adora investira i u humane projekte sa socijalnom dimenzijom, kao što je izgradnja visokokvalitetnog i modernizovanog staračkog doma od 30.000 m², na lokaciji pored Skoplja.