Na sastanku Otvoreni Balkan u Beogradu, menadžment brenda Adora pokrenuo je pitanje da se hitno omogući da građani Makedonije mogu da kupuju nekretnine u Srbijii obrnuto

Najviši top menadžment makedonske Adora Biznis Grupacije prof. dr Vančo Čifliganec i Duško Čifliganec, koji su bili deo predstavnika makedonske privredne delegacije na sastanku sa predsednikom Republike Srbije, Aleksandrom Vučićem, na regionalnoj inicijativi Otvoreni Balkan u Beogradu, pokrenuli su vrlo važno pitanje, a to je potpisivanje sporazuma koji će omogućiti da bliske komšije, građani Makedonije, mogu slobodno da kupuju nekretnine u Srbiji i obrnuto, da srpski državljani mogu da kupuju nekretnine u Makedoniji.

Predstavnici Adora Biznis Grupacije izrazili su zahvalnost predsedniku Srbije koji je odmah reagovao i zatražio od srpskih i makedonskih službi da nađu rešenje i da se ovo pitanje što pre zatvori u interesu privrednika i građana dveju susednih država.

Na sastanku sa predsednikom Republike Srbije, Aleksandarom Vučićem, gde su prisustvovali i albanski premijer Edi Rama, potpredsednik Vlade Makedonije Nikola Dimitrov, predstavnici privrednih komora i privrednici sve tri zemlje, predstavnici makedonske biznis zajednice pozdravili su inicijativu Otvoreni Balkan i istakli da se samo tako mogu graditi mostovi između naroda i država. Privrednici smatraju da će inicijativa Otvoreni Balkan omogućiti i unaprediti slobodno kretanje robe, ljudskih resursa, usluga, a pre svega slobodu protoka kapitala, kao osnovne evropske i svetske postulate za bolje poslovne odnose.

Архива