O NAMA

ISTORIJAT KOMPANIJE

Adora living solutions osnovana je u januaru 2020. u Beogradu, kao ćerka firma koja produžava tradiciju renomiranog makedonskog građevinskog brenda Adora Inženјering, van granica matične države. Cilj je omogućiti širenje rada i tržišta, izgradnjom reprezentativnih stambenih i poslovnih zgrada na teritoriji Republike Srbije. Moto kompanije je  19 godina ne prodajemo , već topli dom za kvalitetan život.

Na čelu kompanije u Srbiji je Duško Čifliganec, druga generacija vlasnika brenda Adora inženјering i zamenik generalnog direktora prof. dr Vančo Čifliganec, koji je poznat i dokazano uspešаn biznismen u Makedoniji sa 45 godina impresivnog iskustva u državnoj  i privatnoj ekonomiji, sa uticajnim parlamentarnim angažmanom, poznati filantrop, za čije ime su vezani brojni humanitarni projekti za pomoć zajednici u kojoj živi i radi.

Temelji brenda Adora postavljeni su 1992. godine, otvaranjem prve privatne apoteke u Radovišu (Makedonija) koja je prerasla u veletrgovinu, pod vođstvom iskusne  farmaceutkinje mr Danke Čifliganec. Njen suprug, energični i ambiciozni prof. dr Vančo Čifliganec, posle bogate i uspešne menadžerske, univerzitetske i parlamentarne karijere, u 2002. osnovao je svoju građevinsku kompaniju Adora inženjering. Predanim, kreativnim i inovativnim radom, kompanija je izrasla u vodećeg lidera u visokogradnji u Makedoniji sa 500 zaposlenih, ostvaren je ukupan privredni promet (ekonomski obrt) od 350 miliona evra, izgrаđeno je ukupno 390 hiljada m²  bruto površine u zgradama u kojima žive i rade preko 13 hiljada ljudi, što je ekvivalentno prosečnom makedonskom gradu. Kompanija realizuje čitav proces od projektovanja, investiranja i izvođenja nekretnina, do prijema “ključa u ruke”. Centralni registar Republike Makedonije uvrstio je Adoru inžinjering u red 5 najbrže rastućih kompanija u Makedoniji, koja se nalazi u TOP 15 najuspešnijih kompanija u zemlji.

Godine 2006. kompaniji se pridružila druga generacija osnivača Adore. Tim  porodičnog biznisa sa građevinarstvom kao primarnom delatnošću, što se neguje zajedno sa tradicionalnim vrednostima, se prvo proširuje sa vlasnikovom ćerkom, dr Draganom D. Čifliganec. Ona vredno radi na uvođenju najnovijih međunarodnih standarda u izgradnji stambenih zgrada sa fokusom na brigu o klijentima nakon prodaje, kojima kupovina nekretnina donosi niz dodatnih vrednosti u oblasti marketinga. U 2015. godini, tim Adore proširuje se sa Duškom Čifligancem, sinom osnivača građevinskog brenda. Pun entuzijazma i mladalačke inicijative, sa obrazovanjem elitne škole biznis ekonomije na Američkom Univerzitetu u Dubaiu, Duško je odgovoran za ekspanziju inovacije u građevinarstvu, za intenzivne razvojne biznis aktivnosti u drugim oblastima i za širenje brenda Adora na Bliskom Istoku i u drugim regionima. Duško je bio avangardni tim lider poslednja dva grandiozna nagrađivana projekta Flatiron by Adora i Diamond Garden by Adora, koji su redefinisali brend Adora i urbanu sliku Skoplja, sa naglaskom osim na kvalitetu, i na inovativnim stilskim i dizajnerskim rešenjima u spoljašnosti i u unutrašnjosti stambenih i poslovnih zgrada.

Adorina filozofija je da je izgradnja domova visok moralni i odgovoran čin za siguran i kvalitetan život mnogih generacija i da je ulaganje u nekretnine najjača valuta za sigurnu budućnost.

19 GODINA HRABROSTI, RASTA I RAZVOJA

Adora inženjering postoji 19 godina i jedna je od najuspešnijih građevinskih kompanija u Makedoniji, potvrđeni lider u visokogradnji u regionu. Kompanija je osnovana 28. avgusta 2002. godine od strane prof. dr Vanča Čifliganca, dokazanog preduzetnika koji ima dugogodišnje iskustvo kao biznismen, društveni aktivista i filantrop. Pod vođstvom ličnog životnog i profesionalnog motoa Čifliganca „Istinita su samo dela“, izgrađene su 40 reprezentativne stambene i poslovne zgrade u kojima živi i radi preko 13000 ljudi, a realizovane su i brojne donacije u korist opština, zajednice i građana.

Kompanija je prva u Makedoniji uvela energetski efikasne domove sa sertifikatom A klase, na koje je instalirala prve fotonaponske solarne sisteme i izgradila prve domove sa sertifikovanom akustičnom izolacijom, daleko iznad makedonskih standarda. Adora inženjering je prva u Makedoniji koja je organizovala pravi veštački zemljotres povodom 50 godišnjice od katastrofalnog skopskog zemljotresa, u julu 2013., na jednoj od svojih stambenih zgrada u Skoplju. U saradnji za međunarodno poznatim Institutom za zemljotresno inženjerstvo i seizmologiju iz Skoplja ( IZIIS ) naučno i praktično je dokazan vrhunski stepen stabilnosti i trajnosti zgrada Adore, što je podiglo standarde za sigurnije i kvalitetnije stanovanje u regionu.

Adora je kreirala novi koncept nekretnina u Makedoniji, podizanjem kvaliteta, komfora i dizajna stanovanja, na mnogo višem nivou u različitim aspektima. Zadnji ultramoderni brend projekti, kompleks Flatiron by Adora na 22 nivoa visine, sa površinom od 42.000 m², lobi i prostorije za međusobno druženje stanara A klase i vlastitim savremenim poslovni centar, kao i Diamond Garden by Adora, najveći zatvoreni vrt za stanovanje u Jugoistočnoj Evropi sa 5,5 tona flore, su novi landmark simboli današnjeg Skoplja. Poslednjih godina, kompanija je imala učešće i do 45 % na ukupnom tržištu nekretnina, sa izgradnjm 60.000 m² stambenog i poslovnog prostora u jednom trenutku.

Adora inženjering je svoje poslovanje diverizfikovala u nekoliko renomiranih makedonskih kompanija, kao i svetu. Sa udelom 13% od vlasništva, ovaj je brend najveći pojedinačni vlasnik (akcionar) u Komercijalnoj Banci AD Skoplje, koja je najveća banka u Makedoniji. Kompanija ima akcionerske udele i u drugim bankama, kao i u farmaceutskoj kompaniji Alkaloid AD Skoplje kao jednoj od najuspešnijih makedonskih kompanija sa međunarodnom reputacijom.

Sa rastućim biznisima u nekoliko poslovnih oblasti, Adora je prisutna i na Bliskom Istoku i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Potvrda uspeha i visoke reputacije Adore inženering su 10 osvojenih internacionalnih i 50 nacionalnih nagrada. Među njima su nagrade za inovacije u kvalitetu i stilu stanovanja i za uvođenje boutique koncepta stanovanja u jugoistočnoj Evropi iz Svetske marketinške organizacije i nagrada za lider kompaniju u postizanju ciljeva održivog razvoja UN-a, dodeljena u projektu koji podržavaju Evropska unija i UNICEF.

Adora inženering je sinonim za društveno odgovornu kompaniju sa nizom CSR aktivnosti. Više od 5 miliona evra uloženo je u projekte za dobrobit zajednice, za dodelu stipendija za učenike, studente i zaposlene, za organizaciju obrazovne akademije Adora, za podršku sportu, kulturi, nauci i umetnosti. Kompanija koja brine o društvu, kupcima i saradnicima, posebnu pažnju posvećuje svojim zaposlenima, kojima isplaćuje redovne plate i doprinose i omogućava im kontinuiranu edukaciju, lični i profesionalni napredak. Adora je aktivni član UN-ovog Globalnog Ugovora i osnivač Fondacije prof. dr Vančo Čifliganec, za doprinos u izgradi boljeg i srećnijeg sveta sa jednakim mogućnostima za sve.

MISIJA

Gradimo i prodajemo najbolje nekretnine u oblasti kvalitetne visokogradnje, sa dokazanom sigurnošću, udobnošću, modernog stila i unikatnog dizajna, kreirane u skladu sa savremenim standardima i trendovima u svetu.

Naš prioritetni cilj je da izgrađene zgrade budu u koheziji sa mikro lokacijom, u čiju se vizuru uklapamo, obraćajući pažnju na sve detalje, gradeći uravnoteženo u skladu sa okolnim okruženjem, bez narušavanja harmonije prirodnog ambijenta.

Kako bi zadovolili želje i potrebe kupaca i bili u skladu sa poslednim dostignućima arhitekture eksteriera, enteriera i nove tehnologije za što bolje stanovanje, sarađujemo sa renomiranim studijama arhitekture i dizajna u Evropi. Kupci od nas dobijaju kompletnu uslugu po sistemu „ključ u ruke“ u zacrtanom roku. Vlasnici i stanari u našim objektima uživaju u blagodetima savremenog, humanog, eko stanovanja u pažljivo promišljenom ambiјentu, gde pronalaze svoj mirni, intimni kutak, daleko od dinamične i napete urbane svakodnevice. Naš cilj je da doprinesemo napredovanju stambenog fonda i tržišta nekretnina u regionu.

VIZIJA

Stalnim unapređivanjem standardizovanih usluga u visokogradnji i građevinstva, praćenjem i primenom inovacija u urbanoj arhitekturi i stanovanju na globalnom nivou, naš cilj je obogatiti tržište nekretnina višim kvalitetom, modernim stilom, unikatnim dizajnom i potpunim komforom u stanovanju. Namera nam je da kupci nekretnina dobiju trajnu vrednost, novim domom, za mnoge buduće generacije.

Posvećenim i neumornim radom, trudimo se da nekretnine kupljene od nas budu najbolja, najisplativija i najmudrija investicija, koja će sačuvati i nadograditi kapital kupaca. Naša vizija je da ambicioznim radom na novim građevinskim projektima doprinesemo izgradnji i uvođenju novog koncepta stanovanja, obogaćivanjem i podizanjem stambene kulture, približavajući naš region standardima razvijenog sveta.